Iar când observi creşterea şi descreşterea lunii, înveţi din diferitele poziţii ale acestui astru că el se învârteşte în apropierea pământului, că este prin firea sa lipsit de lumină, şi că strălucirea şi-o primeşte de la razele soarelui, precum este firesc să se întâmple cu oglinzile, care, atunci când soarele le luminează, nu reflectă propriile lor raze, ci pe acelea ale soarelui, care au însuşirea de a se răsfrânge în corpurile lucioase şi netede.
Totalul afișărilor de pagină
sâmbătă, 3 septembrie 2016
duminică, 17 aprilie 2016
Aria unui anumit triunghi dreptunghic
Am oferit, recent, un premiu pe pagina mea de Facebook, celui care va rezolva primul următoarea problemă: „Un triunghi dreptunghic are ipotenuza de 9,98 cm și înălțimea corespunzătoare ipotenuzei de 5,89 cm. Care este aria triunghiului?”
Am primit unele răspunsuri care susțineau că aria este 56,7822 centimetri pătrați. Acum o să arăt de ce este greșit acest răspuns. Iată cum se prezintă desenul:
sâmbătă, 19 martie 2016
Bancul cu Iohannis și Mihalache
Iohannis este primit
în vizită la regina Angliei.
Impresionat de
personalitatea reginei, o întreabă:
- Majestate, cum
reuşiţi să aveţi un leadership de acest nivel?
- Simplu, mă
înconjor de persoane inteligente.
- Şi cum va daţi
seama dacă sunt inteligente?
- În funcţie de
răspunsul pe îl dau întrebărilor mele. Să vă arăt.
vineri, 18 martie 2016
Despre oameni ca despre mulțimi
Am postat, pe pagina mea de Facebook intitulată „Oricine poate pricepe”, rezolvarea unei probleme de clasa a cincea, de la capitolul „Mulțimi”. După ce am rezolvat problema, am făcut afirmația că ea nu este, aparent paradoxal, una despre mulțimi, ci doar una cu mulțimi. În articolul de față o să explic ce înseamnă asta. Pentru început, iată textul problemei:
Abonați-vă la:
Postări (Atom)